Hoe, wat en waar

Shiatsu vindt plaats op een katoenen matras (futon) op de grond. Aan elke behandeling gaat een kort gesprek vooraf, waarin de klachten die op dat moment spelen worden besproken.
Dan volgt de diagnose door middel van het voelen van de pols en de buik.
Na het stellen van de diagnose wordt met de behandeling begonnen.
Aan het einde van de sessie wordt uw reactie op de behandeling besproken.

Shiatsu wordt gegeven over de kleding - draag soepele liefst katoenen kleding. Bijvoorbeeld een joggingbroek, T-shirt en een paar sokken.

  • Vermijd een zware maaltijd vooraf.
  • Drink na afloop voldoende water en vermijd inspannende activiteiten.
  • De eerste behandeling inclusief de intake duurt ongeveer 75 minuten.

Een vervolgbehandeling duurt ongeveer 60 minuten.

  • Het aantal sessies dat nodig is hangt af van de aard van de klacht en hoe lang deze al bestaat.
  • Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig.

Hoeveel behandelingen?

Het aantal behandelingen verschilt per persoon en is afhankelijk van de aard en de ernst van de klacht. Aangeraden wordt u iedere week of om de week te laten behandelen.
Voor acute problemen zijn vaak een paar behandelingen al voldoende. Voor chronische óf langdurige klachten zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Het is raadzaam om een serie wekelijkse behandelingen te ondergaan. Vaak hebben de klachten zich gedurende jaren opgebouwd en moeten langzaam worden afgebouwd.

Shiatsu en de reguliere geneeskunde

Shiatsu vervangt niet de reguliere geneeskunde. Het is verstandig om gezondheidsklachten eerst te bespreken met een huisarts. Bij ernstige gezondheidsproblemen is het raadzaam om te overleggen met de behandelend specialist of en hoe de shiatsu kan worden gecombineerd met de reguliere behandeling.
Shiatsu kan dus goed samengaan met een behandeling vanuit de reguliere geneeskunde.
Combinaties met bijvoorbeeld fysiotherapie, manuele therapie of Mensendieck doen zich in de praktijk regelmatig voor.
Medicijngebruik is in het algemeen geen bezwaar.
Ook de combinatie van shiatsu met vormen van alternatieve geneeswijze, zoals homeopathie, acupunctuur of kruidengeneeskunde, is door zijn holistische benadering goed mogelijk.

Contra indicatie

Shiatsu wordt niet toegepast bij kanker, hartkwalen, virusinfecties, koorts, fracturen, brandwonden, open wonden en bij zwangerschap in de eerste 12 weken.

Samenwerking

Het zijn dat ik je doorverwijs naar een andere behandelaar. Mijn netwerk bestaat uit behandelaars in verschillende disciplines in de reguliere en alternatieve zorg. Hieronder bevinden zich fysiotherapeuten, diëtisten, acupuncturisten, psychotherapeuten en coaches.

Maak afspraak

 

Klachten aangaande de behandeling ?

Als lid van de beroepsvereniging is er een klachte procedure. voor meer infomatie zie onderstaande link:https://go.clubdiensten.nl/clubsdata/0063/files/1531429043_GAT_clientfolder.pdf